注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

夏天,伤感

忍忍作痛

 
 
 

日志

 
 

给家人一封信  

2009-07-09 19:12:09|  分类: 个人日记 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
亲爱的爸爸/妈妈/细老: 
      我一直有好多关于我自己嘎事,你都吾知嘎。当然啦,有好有坏,甘就从坏处讲起;我系学校里上课无认真听,平时重学人地打交,夜不归家,同D人周围去蒲,呢个都系学校十大禁令来噶,我都做左,,系屋企成日同你地争交,,你地重话,生够叉烧都好过你,的确讲得无错,加上我又成日去酒吧到玩,不过都好,我无同噶D吾三吾四噶D女仔高埋一齐,甘都算好噶啦,重有啊,成日去网吧,你地都吾知到啊,有时我话拿钱买野,其实就系拿去网吧打机,有时重同噶D古惑仔一齐搞,间直同噶D所喂嘎社会青年无乜分别啊;
      好了啊,2家到讲翻D我自己D好处同埋改过自身嘎事先,甘就系我以上讲到噶D坏事已经基本上改晒,就剩翻去网吧噶D未完全改到啊,我2家改到系一个好孩子差吾多啦,我系屋企好听家人话,系出边又已经无搞搞阵啦,我已经做翻左一个好孩子了,2家人人都话我好似突然边了令一个人,边得好好了,坏事就做得少,好事就做得多了。
      有阵时,有人聊我打交,我都无去打,我都学会了吞声忍气,如果真系逼到上头噶话先做去吓吓距。虽然,我2家已经初三毕业了,成绩都知到了,我呢次考得好差,连高中都考吾上,只系达到三中噶分数线。过了几日突然我地条村有个人话叫我跟距去行古惑窝,这时我就琳``````吾得,我吾可以甘做,因为我已经金盘洗手啦,吾会去做噶D野啦,所以就无去,只系叫我家人搞我出去外地到读技校,你睇,我2家系未一个好孩子呢?!
      请各位睇到我呢封信就要请大家引以为戒,有则者改之,无则者加冕啊!!!特别系你啊细老,吾好学啊哥D坏处啊!!!

 
                               尊敬的爸爸/妈妈/细老
                                     祝:你地身体健康,生意兴隆,学业进步!!
      多谢,多谢各位!!! 
 
 
                                                                            曾麒彰
                                                                      2009年7月9日
  评论这张
 
阅读(28)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2016